Granada

27 november 2024 - Granada, Spanje

Hallo allemaal,

Gisteren ging om 6.30 mijn wekkertje al. Ik moest namelijk om half 8 al op plaats van bestemming zijn want daar kwam de bus mij ophalen om naar Granada te gaan. Na zo'n 2,5 uur in de bus te hebben gezeten kwam ik dan eindelijk aan in Granada.

Ik had ook hier naar uitgekeken want niet alleen Granada stad stond op mijn bucketlijstje ook het fort en paleis La Alhambra stond op mijn lijstje.

Het La Alhambra is een 13e eeuws paleizencomplex en fort in Granada  Het bestaat uit meerdere gebouwen, tuinen, pleinen, vijvers, torens en paden. Het hele complex van het La Alhambra heeft een oppervlakte van 140.000 m² , echt groot dus.

Het was van de Moorse heersers,  en werd gebouwd op een berg boven de stad met een overvloed van Moors vakmanschap van het hoogste niveau!

Overal zijn Arabische inscripties te zien in het stucwerk, in de tegels en in het houtsnijwerk. Ik heb nog nooit zoiets gezien. Wat is dit paleis een pareltje zeg. Ongelovelijk dat dit alles met de hand is gemaakt! Ik keek mijn ogen uit!

Niet alleen de muren zijn versierd, ook de plafonds zijn prachtig! En ook de tuinen zijn een genot om in te wandelen. Wauw !  Dikke 10!

Nadat ik het La Alhambra had bezocht ging ik de stad verkennen. Opslag verliefd op deze stad. Wat een prachtige stad zeg. Ik heb de godganse dag met een dikke smile op mijn gezicht gelopen. Wat heb ik genoten van Granada zeg, dankbaar en blij dat ik dit mocht zien en beleven allemaal.

Mijn lijf daarin tegen is niet zo blij. Bijna geen straat te zien in Granada die vlak loopt. Overal trappen en steile hellingen omhoog en naar beneden lopen.

Na de berg beklimming eergisteren en Granada roept mijn lijf dan ook weer heel hard,  Stop!

Maar ik vind het niet erg. Beter spijt van de dingen die ik wel heb gedaan dan spijt van de dingen de dingen die ik niet heb gedaan. En de top van de berg en Granada had ik echt voor geen goud willen missen!!

Vanmorgen toen ik opstond had ik dus veel moeite met lopen van al dat geklim en geloop. En ik ben op een terrasje neergeploft met mijn boek, en heb zowat geen meter meer gelopen vandaag. Beentjes omhoog en weer op de plaats rust.

Ik heb me vandaag de hele dag op m'n wenken laten bedienen door de ober. Met uitzicht op zee nagenietend van al het moois wat ik heb gezien.

Mijn boek verder gelezen en met de mensen op het terras zitten kletsen. Ook niks mis mee :)

En nu lekker slapen.

Ps: heb heeel veel foto's van gisteren. Te veel moois. En aangezien deze blog ook een fotoalbum is van mijn reizen. Heb ik ze toch allemaal geplaatst. ☺

Buenos noches 😴

1. Yana:
    28 november 2024
    Ja, zei het toch; Granada is fantastisch mooi en heerlijke sfeer. Samen met Barcelona de mooiste stad van heel Spanje ! Zeker om foto's te maken. Hier hebben ook veel mensen griep met hoesten. Beterschap. Lekker rustig genieten van een terrasje is toch ook niks mis mee, geniet lekker ervan in het zonnetje 🌞 ! X
  2. Carin:
    28 november 2024