Koblenz

31 augustus 2025 - Cochem, Duitsland

Hallo allemaal,

Gisteren ben ik een dagje naar Koblenz gegaan. Het was 45 minuten reizen met de trein.

Iedere reis kom ik wel een stad tegen waar ik niet echt warm van word. Koblenz is zo'n stad. Grote stad, weinig sfeer. Niet echt mooi.  Het enige mooie is dat het aan het water ligt en je daar heerlijk kan vertoeven.

Mijn benen waren nog steeds moe dus ik had me voorgenomen om geen heftige hikes of lange afstanden te gaan lopen. Heb wat gewinkeld in de stad en ben naar de rivier gelopen.

Daar zag je fort Ehrenbreitstein al hoog boven op een rots. De reden dat ik naar Koblenz ben gegaan.

Fort Ehrenbreitstein is een 19e-eeuws fort in Duitsland, gelegen op de gelijknamige heuvel aan de Rijn tegenover de stad Koblenz en de monding van de rivier de Moezel. Het fort ligt op een 118 m hoge heuvelrug.  En om er te komen moet je met de kabelbaan omhoog.

Altijd leuk een kabelbaan, dus kaartje gekocht en naar het fort gegaan. Het fort is mega groot, en de uitzichten van daarboven waren adembenemend mooi.

Ik heb daar best een tijdje rond gelopen, het museum bekeken en daar wat gegeten. Heel interessant vind ik zulke oude verhalen over vroeger en wat er allemaal gebeurd is daar.

Na het fort te hebben gezien weer met de kabelbaan terug, blijft leuk.

Omdat ik niet veel wilde lopen heb ik een boottocht gedaan van 2 uur. Overal aan de oever liggen grote boten die over de Moezel varen.

Heerlijk genoten van de tocht. Gezellige mensen op de boot, die propvol zat met vele Nederlanders.

Na de boottocht terug lopend naar het station kwam ik een gratis festivalletje tegen. Ben daar op het gras gaan zitten met een biertje en heb genoten van de muziek en een praatje gemaakt met mensen die daar ook zaten.

Ik versta Duits alsof het Nederlands is en kan me goed verstaanbaar maken in het Duits dus dat is wel fijn.

Vandaag moest ik om 10 uur uitchecken en vanavond om 18.18 vertrekt mijn trein terug. Ik heb een plekje gevonden waar ik mijn bagage gratis in een kluis achter kan laten dus ik kan nog op pad vandaag.

Ik ga zo het kasteel hier in Cochem bezichtigen want ben daar nog niet binnen geweest en misschien nog een dorpje bezoeken straks.

Groetjes uit Duitsland

1. Josje:
    31 augustus 2025
    Dat ziet er allemaal wel super mooi uit
  2. Carin:
    3 september 2025
    Hej Josje, ja thx, het was ook allemaal weer heel mooi. Tot donderdag, kennen we onze vakantie verhalen delen 👍🏻😁