Beilstein

28 augustus 2025 - Cochem, Duitsland

Halle volgers,

Vandaag ben ik met een grote boot naar Beilstein gevaren. Beilstein word ook wel de schone slaapster van de Moezel genoemd.

Gelegen tussen twee riviertjes, die zich vanuit de Hunsrück een weg naar de Moezel zoeken, ligt het romantische dorpje Beilstein. Door vele omschreven als het mooiste en meest romantische Moezelplaatsje.

De boottocht duurde iets langer dan een uur en het  was een prachtige tocht over de Moezel door de bergen, langs kleine dorpjes aan het water. Heb ontzettend genoten van die tocht.

Aangekomen in Beilstein en wat gewandeld te hebben door het dorpje wist ik meteen wat ze bedoelde.

Wat een prachtig klein, romantisch, leuk, liefelijk mini dorpje is Beilstein.

Beilstein heeft ook een burgt, burgruine Metternich. Hoog op een heuvel.

Het was weer een helse klim maar zeker weer de moeite waard. Je had daar een prachtig uitzicht en de ruine was nog best intact en mooi om te zien.

Na de burgt te hebben bekeken heb ik nog wat gewinkeld daar en heb toen de boot terug genomen naar Cochem.

In Cochem zie je s'avonds hoog boven op een een heuvel een lamp branden in de vorm van een kruis. Het Pinnerkreuz genoemd. Mooi om te zien.

Er is een stoeltjes lift naar boven, de Pinnerkreuz sesselbahn. Daar ben ik vandaag ook geweest. Geweldig zo'n ouderwetse stoeltjes lift.  Ik moest daarna nog een heel stuk klimmen over rotsen en trapjes om bij het kruis te komen, maar het was de moeite waard.

Wauw, wat een beleving en de uitzichten waren geweldig met het kasteel van Cochem in de verte.

s'avonds ben ik even naar het Heimat und Weinfest geweest op de markt. Heb nog even gedanst en ik werd door een stel dronken Duitsers mee de polonaise ingetrokken. Was lachen. Heel gezellig  en leuk om mee te mogen maken zo'n Duits feestje.

Zo mijn spullen inpakken want morgen ga ik verhuizen naar een ander guesthouse.

Bis morgen

1. Helen:
    29 augustus 2025
    Wat ben je toch een kanjer...
    Zo mooi om te lezen hoe je geniet en de mooie plaatsen bezoekt..
    👍👍👍 Toppie..