Het Nederlandse Openluchtmuseum
5 september 2026 - Arnhem, Nederland
Hallo allemaal,
Vorige week ben ik een dag naar het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem geweest. Ik vond het een heel bijzonder museum en heb er echt mijn ogen uitgekeken.
In het Openluchtmuseum komt het verleden tot leven. Je loopt er als het ware door de Nederlandse geschiedenis heen. Geweldig om te zien!
Het Nederlands Openluchtmuseum is een cultuurhistorisch museum en bestaat uit een groot buitenmuseum en een binnenmuseum. Het geeft een beeld van het dagelijks leven in Nederland door de eeuwen heen. Met bijna 600.000 bezoekers in 2025 was het zelfs het best bezochte museum van Nederland buiten Amsterdam.
Verspreid over het park staan allerlei verschillende huizen en gebouwen uit vroegere tijden, die tot in detail zijn ingericht. Je kunt overal naar binnen en ziet hoe mensen vroeger woonden en leefden. Vooral al die ouderwetse spullen vond ik ontzettend leuk om te bekijken. Ieder huis was weer een nieuwe ervaring uit een andere tijd.
Door het park rijdt ook een historische tram uit 1931. Alleen dat vond ik al een belevenis! De tram stopt op zes verschillende plekken in het park en je kunt gewoon in- en uitstappen. Erg leuk om tussendoor een stukje met zo’n oud trammetje mee te rijden.
Er waren ook workshops en er staan verschillende molens in het park. Bij één molen kon ik helemaal naar boven klimmen, tot bijna in de top. Bij een andere kon je van dichtbij zien hoe de molen daadwerkelijk maalt. Dat had ik allemaal nog nooit gezien, dus ik vond het ontzettend interessant.
Eigenlijk was er overal wel iets nieuws te ontdekken en te bekijken. Ik vond het een leerzame, interessante én vooral heel leuke dag.
Het Nederlands Openluchtmuseum is wat mij betreft echt een aanrader. 😊
Ik moest een uurtje wachten op de trein, dus ben daarna nog lekker uit gaan eten. Al met al een geslaagd dagje!
Tot het volgende avontuur!
Groetjes, Carin
Hans:6 september 2026ggg nooit geweest. Goed vormgeven!