Praag is mooi!

4 juni 2025 - Praag, Tsjechië

Hallo allemaal,

Gisteren ben ik de stad gaan verkennen.

Eerst een lekker ontbijtje gedaan en daarna ben ik gaan lopen door de stad.

Ik keek mijn ogen uit. De hele stad lijkt wel een monumentaal museum, de bouwstijl is echt geweldig.

Overal mooie oude gebouwen in allerlei leuke kleuren.

Ik ben naar het Staroměstské náměstí, het grote plein gelopen, dit is het oudste plein in het historische centrum met oorsprong uit de 10e eeuw met veel gotische gebouwen.

Hier is ook de beroemde astronomische klok te zien. Een middeleeuws uurwerk op de voorgevel van het stadhuis, waarop elk uur een andere apostel verschijnt.

Heel mooi allemaal.

Rond 12 uur had ik een rondvaart over de Mondau geboekt.

Het was een leuke tocht, en vanaf het water had men een mooi uitzicht. We zijn onder de beroemde Karelsbrug gevaren.

Het was gisteren een hele warme dag, bijna 30 graden, dus ik kon lekker op het dek zitten en alles goed zien.

Praag is groot en ik heb de hele dag gelopen. Ben over die Karels brug gelopen, een monumentale stenen brug tussen de oude en nieuwe stad van Praag, met straatartiesten en entertainers.

Heb wat gewinkeld en wat kerken bezichtigd. S' avonds als diner natuurlijk een typisch traditionele Tsjechische goulash gegeten. Was heerlijk.

Ik heb veel te veel gelopen gisteren, Praag is ook echt groot en alle bezienswaardigheden liggen ver uit elkaar en mijn lijf was op na de hele dag lopen, heb s' avonds daarom rustig aan gedaan en ben vroeg gaan slapen.

Was een geweldige dag!

Vandaag wil ik de Joodse wijk en de Praagse burgt gaan bezichtigen en voor vanavond heb ik een spooktocht door de stad geboekt. Deze keer wel met bus en tram als dat gaat lukken. Altijd een leuke uitdaging in een ander land.

Gaat weer een mooie dag worden :)

1. Ellen uit Venray:
    5 juni 2025
    En Maxima en Alexander niet tegen gekomen?
  2. Carin:
    7 juni 2025