Ronda & Setenil de las Bodegas
18 november 2024 - Málaga, Spanje
Hallo allemaal,
Na een hele korte nacht van ongeveer 3 uur slapen ( m'n lijf moet altijd weer wennen aan andere matrassen) ging het wekkertje vanmorgen om half 7 al.
Ik had thuis al wat dagtripjes geboekt en vandaag stond dus Ronda en Setenil del las Bodegas op de planning.
Ik moest om 8 uur al bij het ophaalpunt zijn en vandaar uit was het 1,5 uur rijden naar Ronda. Ronda ligt in een bergachtig gebied in centraal Andalusië, zo'n vijftig kilometer landinwaarts van de Costa del Sol.
De rit er naar toen was heel mooi door vele bergen en kleine dorpjes.
Ik vind het landschap van Andalusië een stuk mooier dan die van Valencia. Valencia is dor en er is weinig groen te zien. Andalusië, van wat ik tot dusver heb gezien, heeft veel meer groen en is minder dor.
Na de rit kregen we een 2 uur durende rondleiding door Ronda. En wat heb ik genoten zeg. Heeel veel wauw-momentjes gehad weer vandaag.
Ronda is prachtig. De beroemde brug, de Puente Nuevo is echt een eye catcher. En de omgeving is adembenemend!
De bouw van de Puente Nuevo werd begonnen in 1751 en duurde 42 jaar. De brug geldt als hét symbool en trekpleister van Ronda.
De Puente Nuevo (betekenis: nieuwe brug) in de stad is een stenen brug die als een van de drie bruggen de diepe kloof met de rivier overspant. Op bepaalde plaatsen is deze kloof 120 meter diep!
In 1784 werd in Ronda een Plaza de Toros gebouwd, de oudste nog bestaande stierenvechtenarena van Spanje. Als je in een hotel in Ronda naar de bovenste verdieping gaat kan je de arena heel goed zien.
Het was een warme dag, ik denk rond de 24 graden met veel zon, heerlijk.
Na Ronda reden we naar Setenil del las Bodegas. Hier in dit kleine dorpje even ten noorden van Ronda zijn het de rotsen die het straatbeeld bepalen. Eeuwenlang leefden de inwoners van Setenil in de spelonken van deze beschermde rotspartijen en vandaag de dag wonen er nog steeds mensen. Het is een mooi wit dorpje en het uitzicht was ook hier heel bijzonder.
Na een hele lange geweldige dag was ik vanavond om 7 uur pas thuis.
Nog even wat gegeten in een restaurant en nu doodmoe maar zeeer voldaan naar m'n bedje.
Morgen gaat mijn wekkertje weer om half 7 nl. want morgen ga ik de Camilito del Rey lopen. Reuze spannend maar ontzettend veel zin in!
O ja, Corinne is na 1 dag Malaga alweer vertrokken. Te druk voor haar en geen goede camperplek te vinden. Dus is ze naar Torremolinos gegaan.
Ik heb mijn plannen ook gewijzigd maar daar vertel ik morgen meer over.
Nu eerst oogjes dicht..
Tot morgen x

Heerlijk genieten en wat leuk dat we mee kunnen genieten van jouw reis...👍👍
Daar wil je nog wel even blijven.
Heeelll veelll plezier!!!!